Kézilabda

2024.05.07. 11:20

Még a polgármester is a tüntető szurkolók mellé állt (videó)

A Bajnokok Ligájától a múlt héten búcsúzó Telekom Veszprém számára már csak a hazai bajnokság és a Magyar Kupa maradt, de ismerve a klub céljait, a mostani idény akkor is csalódás lesz, ha mindkét sorozatban címvédésre kerül sor. A csapat és a szakmai stáb továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát, de a Veszprém szurkolóinál betelt a pohár.

A Telekom Veszprém játékosai megköszönik a szurkolást a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém Aalborg HB mérkőzés után a Veszprém Arénában 2024. április 25-én. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 32-31-re

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém az előző évhez hasonlóan idén sem jutott be a négyes döntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a múlt heti visszavágón 33–28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában. A veszprémiek kieséses azért is csalódás, mert tavaly is lemaradtak a kölni Final Fourról, s amióta a mostani rendszerben zajlik a Bajnokok Ligája végjátéka, hasonlóra még nem volt példa – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Bíznak a szakmai stábban

A négyszeres BL-ezüstérmes Veszprém vezetőedzője, Momir Ilics az aalborgi kiesés után azt mondta, sorsa a klubvezetés kezében van, ám vezetői részről azóta sem merült fel az edzőváltás lehetősége.

Aalborgban elszenvedett vereségünket követően természetesen mindenki csalódott és szomorú. A múltat már nem tudjuk megváltoztatni, és felesleges azon gondolkoznunk, hogy mit kellett volna jobban csinálnunk abban a hatvan percben. Az a mérkőzés már a múlt, de tanulnunk kell és tanulni fogunk a hibáinkból

– írta a klub hivatalos Facebook-oldalán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán.

– A jövőre kell fókuszálnunk és a következő kihívásainkra, amik még előttünk vannak a szezon hátralevő részében. A csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi és minden erőfeszítésünket a 31. kupagyőzelem és 28. magyar bajnoki cím megszerzésére fogjuk koncentrálni – mondta el a veszprémiek első embere. A drukkerek szerint az, hogy Csík Zoltán a BL-kiesést követően is megerősítette pozíciójában a Momir Ilics–Gulyás Péter edzőpárost, a szurkolók számára teljes mértékben elfogadhatatlan.

Nem veszprémi tempó

A három évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic és Gulyás Péter szerződése az idény végén jár le – írta meg az Origo. A két szakemberrel hosszabbítani készül a klub vezetősége, ami komoly indulatokat kavart a veszprémi szurkolók körében. Csík Zoltán szavaira még szombat délelőtt reagált a Veszprémi Szurkolói Egyesület, amelyet az O szektor, vagyis a B közép tagjai alapítottak.

– Az elmúlt három évben – néhány meccs kivételével – folyamatos hanyatlás látható játékunkban, a hosszabbítás további mélységekbe rántaná csapatunkat. Azon túl, hogy játékminőségben nem várható javulás, kulcsjátékosok távozhatnak, ha ez a döntés hivatalossá válik. Cselekednünk kell, cselekedni muszáj! Ezért várunk minden, szeretett klubunkért aggódó drukkert május 7-én 18 órára az aréna előtti térre, ahol demonstrációt tartunk

– adták hírül a szurkolók, akik petíciót írnak alá, majd juttatnak el az illetékeseknek. Veszprém polgármestere, a közismerten kézilabda-rajongó Porga Gyula is a szurkolók álláspontját osztja.

– A játékosok értéke és tudása alapján a végső győzelemre is esélyes csapatunk elbukott a küszöbön. Nem balszerencsével. Tudáskülönbséggel. Vizsgálat vagy mély elemzés helyett mégis arra jutott a klub vezetése, hogy hajrá, tovább. Azt kell mondanom, ez nem Veszprém, ez nem veszprémi tempó. Itt következményük van a rossz teljesítményeknek. Bármiről is legyen szó – közölte Porga Gyula a közösségi oldalán. A bajnoki címvédőre viszont még fontos feladatok várnak a folytatásban: május 18–19-én Tatabányán címvédőként vesz részt a Magyar Kupa négyes döntőjében a Veszprém, amely az alapszakasz győzteseként az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki döntőt vívhat a nagy rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy változatlan szakmai irányítással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában