Vádemelés

2024.05.07. 08:23

Felújítás közben rámolta ki a Zrínyi-gimnázium szertárát a munkás

Nemcsak dolgozott, lopott is az egyik munkás a Zrínyi-gimnázium felújításán, a 19 éves bánokszentgyörgyi férfi 32 darab tabletet emelt el. A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

Ennek lényege szerint a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumot felújító vállalkozás alkalmazottjaként dolgozott a tette miatt vádlottá lett 19 éves bánokszentgyörgyi férfi tavaly nyáron. Munkája során észrevette, hogy a gimnázium első emeleti kémiaszertárja nincs kulccsal bezárva, ráadásul  szerények is nyitva voltak, hát élt a lehetőséggel. Rendszeresen betért a helyiségbe 2023. július 22. és 2023. augusztus 15. között, és egy-egy alkalommal 2-8 darab Samsung Galaxy Tab A6 típusú táblagépet vitt magával. Az ily módon megszerzett 32 darab táblagépet rokonai között szétosztotta, és adott egy ismerősének is – ők azonban nem tudtak arról, hogy a gépek lopásból származnak. A büntetőeljárásban a 32 táblagépből 21 előkerült, ennek eredményeként a lopással okozott 1,3 millió forintos kárból lefoglalással és a tulajdonos, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ részére történt visszaadással 859 ezer forint megtérült.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a bánokszentgyörgyi  férfival szemben folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában