A tájház mögötti területen

2022.04.26. 08:00

Közösségi járdaépítés a tájházak napján Zalalövőn

A Göcseji Múzeummal egyeztetve, közösségi összefogással új járdát épített a tájház mögötti területen a Zalalövői Tájház Egyesület. A gyalogjáró az épülettől a tavaly átadott közösségi kemencéhez vezet. A munkálatokra a tájházak napján, azaz szombaton került sor.

Gyuricza Ferenc

Kelemen János és Terták József építi a járdát.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Komáromi István, a civil szervezet elnöke elmondta: a gyalogosjárdára azért volt szükség, mert csapadékosabb időjárási körülmények között a kemence, illetve a hozzá tartozó pavilon a felázott talajon nehezen volt megközelíthető. A járdát téglából alakították ki, hiszen az egyesület vezetősége szerint leginkább az illik a környezethez, s ebben a Göcseji Múzeum munkatársaitól is megerősítést kaptak. Az építéshez szükséges alapanyagot az önkormányzat biztosította a civil szervezet számára, míg magát a munkát az egyesület tagjai mellett néhány önkéntes segítő végezte el. – Folyamatosan igyekszünk szépíteni, gyarapítani a tájház környezetét – mondta az elnök. – A járda kialakítása mellett néhány további aktuális feladatot is elvégeztünk, így a szintén tavaly megépített tároló és szociális helyiség állagmegóvás céljából új felületkezelést kapott. Közben arra is odafigyelünk, hogy ezek a közös munkák nagyon jó közösségteremtő alkalmak, ezért a jelenlévőket az egyesületünk egy ebédre is vendégül látja. A zalalövői tájháznál a soron következő programot szombaton tartja az egyesület, a kialakult hagyományoknak megfelelően ezúttal egy májusfát állítanak a népi műemlék udvarára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában