Programok Zalalövőn

2024.04.29. 14:30

Civil majális és anyák napi koncert

Két nagyszabású közösségi-kulturális program várja az érdeklődőket a héten Zalalövőn. Szerdán a hagyományos civil majálist rendezik meg a Borostyán-tónál, vasárnap pedig az osztrák testvárváros zeneiskolájának tanárai és növendékei érkeznek a zalai kisvárosba.

Gyuricza Ferenc

Zalalövő madártávlatból.

Fotó: ZH-Archívum/Győrffy István

Erről Gyarmati Antal polgármester számolt be hétfői sajtótájékoztatóján. Elmondta: a május elsejei civil majális már hosszú ideje jól bejáratott programja Zalalövőnek, ami rendszerint a civil szervezetek összefogásával és a helyi önkormányzat támogatásával valósul meg. Idén a hagyományos programok egy pluszelemmel egészülnek ki, hiszen hivatalosan ekkor veszik birtokba azt a kerékpáros pihenőt és szervizpontot, amit a Leader-program keretében a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete alakított ki a tóparton.

- A majális egyben a turisztikai szezon nyitányát is jelenti a Borostyán-tónál – mondta Gyarmati Antal. – A civil szervezetek színes programokkal, kulturális bemutatókkal, étel- és borkóstolókkal várják a rendezvényre kilátogatókat. A program 14 órakor indul modellező bemutatóval, íjászversennyel és játszóházzal, de további játékos és ügyességi feladatok is várnak az érdeklődőkre. 14.30-tól az Övön Alul zenekar ad koncertet, ezt a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesületének projektbemutatója követi, majd a helyi és környékbeli művészeti csoportok, szólisták lépnek fel.

Gyarmati Antal a vasárnapi programról is részletesen szólt. Emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban az osztrák testvérvárosban volt egy zenei program, ami a zalai település képviseletében a Takács családi zenekar, az Őrségi Alapfokú Művészeti Iskola zalalövői növendékei és más zalalövői fiatalok alkotta Lövő Band is szerepelt. Ennek a programnak folytatásaként érkezik a zalai városba Bruck an der Mur zeneiskolájának Pop Ensemble zenekara, s tartanak a Lövő Banddel közösen anyák napi koncertet 16 órától a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában