Életre kelt kavicsok

2024.04.23. 16:00

Két alkotónak nyílt közös kiállítása Kisgörbőn

Kavicsképekből nyílt kiállítás nemrég Kisgörbőn. Kálmán Marianna és id. Kozma Ferenc alkotásai a faluházban tekinthetők meg április 30-ig.

Szabó Judit
Id. Kozma Ferenc egyik alkotása
Fotó: kisgörbői önkormányzat

Kálmán Marianna Zalaegerszegen él, tanítóként dolgozik. Tavaly óta készít kavicsképeket. A kiállítás megnyitóján elmondta: egy Duna-parti nyaralás során kapott kedvet hozzá, szemlélődés közben „megszólította” egy földön fekvő kavics. Szívesen rajzol és fest, az édesapjától örökölt tehetségét a kavicsképek hátterének megalkotása során is kibontakoztatja. A mindennapi élet apró csodáit igyekszik bemutatni, fogalmazott.

Fotó: kisgörbői önkormányzat
Fotó: kisgörbői önkormányzat

Id. Kozma Ferenc a kisgörbői nyugdíjasklub vezetője. Néhány éve kezdte alkotói tevékenységét, s Kálmán Mariannához hasonlóan most tárta először a közönség elé képeit. „Hiszem és hirdetem, hogy minden emberben életkorától függetlenül számtalan képesség, lehetőség és erő van, ami bármikor közkinccsé tehető” – vallja az alkotó.

Fotó: kisgörbői önkormányzat
Fotó: kisgörbői önkormányzat

A megnyitót a kisgörbői és bázakerettyei nyugdíjasklub találkozóján rendezték meg. Kozma Gábor polgármester elmondta: az önkormányzati szervezésű kiállítást szívesen bemutatnák máshol is.

Fotó: kisgörbői önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában