Öt napirendi pontot tárgyaltak

2024.04.29. 14:11

Megtartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

Április 25-én tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, rendhagyó helyszínen, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen öt napirendi pontot tárgyaltak meg, tájékoztatta portálunkat a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

Zaol.hu

A földhivatal épületének konferenciatermében ülésezett a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

Fotó: ZVKH

Dr. Sifter Rózsa főispán, a védelmi bizottság elnöke az első napirendi pontban számolt be a 2023-as év feladatairól. Kiemelte, hogy a vármegye kimagaslóan teljesített az elmúlt évben megtartott Adaptive Hussars 2023 hadgyakorlaton, melynek a sármelléki repülőtér is részese volt.

Horváth Péter tűzoltó őrnagy, a bizottság titkára kitért arra, hogy 30 településen 60 család részesülhetett szociális tűzifa ellátásban, valamint hangsúlyozta, hogy a zalaegerszegi Segítség Pont üzemeltetése továbbra is indokolt az ukrán menekültek zavartalan ellátása érdekében.

Takács Ottó tűzoltó ezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kettő előterjesztésben tájékoztatta a bizottságot a lakást- és a szabadtéri tüzek megelőzéséről.

Hegedűs György alezredes a Védelmi Igazgatási Hivatal képviseletében beszámolt a védelmi és biztonsági alapismereti alaptanfolyamról, mely a védelmi igazgatási feladatokban részt vevő szakemberek számára kiemelten fontos.

Ezt követően Ferge László őrnagy, a zalaegerszegi toborzó iroda vezetője nyújtott tájékoztatást az országos és vármegyei toborzásról, megemlítve, hogy a zalaegerszegi toborzó iroda idén új, modernebb helyszínen tudja fogadni a jelentkezőket. Az új helyszínen egy országosan is egyedülálló VR szimulációs szobát is kialakítottak, ahol minden érdeklődő kipróbálhatja tudását.

Az ülés végén Takács Ottó tűzoltó ezredes a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a bizottságot, hogy tavaly a Mura folyón levonult árhullám elleni sikeres védekezést alapul véve, az üléssel egy időben Országos Törzsvezetési Gyakorlat zajlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában