Mezítláb a parkban

2024.05.09. 07:00

Átadták a száraz Kneipp-taposót Kehidakustányban

Május első szombatján nagy öröm érte a Tegyünk Együtt Kehidakustányért Egyesület tagjait, hiszen végre átadhatták a településen a száraz Kneipp-taposót, amely reményeik szerint sok élménnyel gazdagítja majd a kehidakustányiak mindennapjait. Az átadót tavaly szeptemberre tervezték, ám a rossz időjárás miatt el kellett halasztani.

Varga Lívia

A Tegyünk Együtt Kehidakustányért Egyesület tagjai a parkban, balra Sándorné Kovács Nikolett

Fotó: Tegyünk Együtt Kehidakustányért Egyesület

A Szent István parkban található terület kialakításáig hosszú és kitartó munka, valamint gondos tervezés vezetett. A Tegyünk Együtt Kehidakustányért Egyesület tagjai számos alkalommal áldoztak időt és energiát a projekt megvalósítására, árulta el Sándorné Kovács Nikolett, az egyesület elnöke. 

A száraz Kneipp-taposót  a Szent István parkban alakították ki
Fotó: Tegyünk Együtt Kehidakustányért Egyesület

Mint fogalmazott, a mezítlábas parkkal olyan új közösségi teret akartak teremteni, ahol a falu lakosai és látogatói egyaránt jól érzik magukat. S azért a Szent István parkra esett a választásuk, mert ott a családok zöld környezetben, nyugodtan tölthetik el szabadi­dejüket, gyermekeik pedig a forgalomtól távol, biztonságos eszközökkel játszhatnak.

– Bízunk benne, hogy a most átadott taposó a hintákkal és játszótéri eszközökkel népszerű lesz, s örömet okoz majd mindenkinek. Emlékezzünk Böjte Csaba atya mondására: „Ha valaki azt gondolja, nincsenek jó emberek a világon, akkor kezdjen el valami jót tenni és nézze meg, hányan állnak mellé” – fogalmazott  Sándorné Kovács Nikolett az átadón mondott beszédében.

Az ünnepélyes avatás részeként a parkban elhelyeztek egy idézetet Deák Ferenctől („A szeretet csak szeretésnek lehet jutalma.”), így tisztelegve a kehidai tekintetes előtt, ezenkívül a település frekventált pontjain még hat padon olvasható egy-egy bölcsesség tőle, többek között ezek:

"Az embereket puszta eszközöknek soha ne tekintsd, bármilyen alant álljanak is. Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot." 

"Ha valakivel jót tettél, felejtsd el, s ne számíts viszonzásra, sőt még hálára se. A hálátlanság is kevésbé fog bántani, ha hálára nem is számítottál, midőn pedig nem várt hálával viszonozzák jótéteményedet, kétszeresen jól fog esni szívednek." 

"A rosszul gombolt mellényt újra ki kell gombolni."

"Tudományos vitatkozásoknál nem a személy, nem a tekintély, hanem egyedül az igazság bírhat döntő erővel."

"Csak a munka fejti ki, csak az tartja fel a testnek és léleknek erejét; csak munka tesz hasznossá magunk és polgártársainkra nézve."

– Célunk, hogy minél több emberrel ismertessük meg a haza bölcse gondolatait, és mi, kehidakustányiak még büszkébbek legyünk rá, hogy Deák Ferenc 46 éven keresztül e települést választotta otthonának, beírva ezzel Kehidakustány nevét a történelembe.

A megnyitó után felavattak egy kétszemélyes logikai játékot, egy amőbát, amivel szintén a gyerekeknek kívánnak kedveskedni. A délután folyamán volt továbbá játékos vetélkedő, kincskeresés, csillámtetkó-készítés, Mini Morris-kocsikázás, illetve vendégváró falatokkal és házi szörppel is készültek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában