Ez a szeretet soha el nem múlik…

2024.05.07. 19:00

Koncerttel köszöntötték az édesanyákat Hévízen

Nincs ország a világon, ahol ne lenne az anyák számára egy olyan nap, amelyen megkülönböztetett figyelmességgel, szeretettel, törődéssel veszik őket körül – fogalmazott ünnepi beszédében Papp Gábor, Hévíz polgármestere a városi sportcsarnokban szervezett anyák napi programon.

Péter B. Árpád

Náray Erika énekelt a sportcsarnok közönségének

Fotó: Péter B. Árpád

Köszöntőjében a fürdőváros első embere felidézte, feleségével öt gyermeket neveltek fel, akik mindig különös izgalommal készülődtek erre a napra – rajzolva, verset tanulva, sugárzó szeretettel. S ma, már felnőttként sem mulasztják el soha ezt az alkalmat.

Papp Gábor: A gyermeket mély szeretet köti össze édesanyjával, amely semmi máshoz nem hasonlítható, semmi és senki által nem helyettesíthető
Fotó: Péter B. Árpád

– Én, aki csak kívülállóként szemlélem ezeket a köszöntéseket, mindig meghatódom a ragyogó és büszke anyaarc, a csillogó gyerekszemek, az őszinte öröm, vagy éppen a meghatottságot palástoló túlzott lazaság láttán. Olyan viszony van anya és gyermek között, ami nekünk, férfiaknak így felnőttként sokszor megfejthetetlennek tűnik. Mély szeretet, végtelen ragaszkodás, örök aggódás, féltés, óvás. És sokszor kajánság, olykor némi vidám szemtelenség. Ági lányunk például tavaly bögrével lepte meg anyukáját, amelyen ez áll: „Ne aggódj anya, bármi is történjék, legalább nincs ronda gyereked” – mesélte Papp Gábor.

Úgy folytatta, a gyermeket mély szeretet köti össze édesanyjával, amely „semmi máshoz nem hasonlítható, semmi és senki által nem helyettesíthető”. S ez az érzés soha nem hűl ki.

A város anyák napi ünnepére ezúttal is megtelt a sportcsarnok
Fotó: Péter B. Árpád

– El sem tudom képzelni, hogy létezhet a szeretetnek olyan mértéke és minősége, mint amit egy anya érez az iránt, akit testében hordozott, gondozott. Ez a szeretet – ahogyan Pál apostol is írja – soha el nem múlik. Lehetünk mi rosszak, elhanyagolók, dacosak, lázadók, követhetünk el hibákat, az édesanyánk akkor is, mindig, feltétel nélkül szeret minket. Az aggódása, a féltése örök – fogalmazott a városvezető, hozzátéve: „ő mindig megmarad anyának, és mi mindig megmaradunk gyermeknek, s ez így jó, szép, igaz, felemelő, megnyugtató”.

Hévíz anyák napi ünnepén Náray Erika színész-énekes, számos musical és operett sztárja ajándékozta meg műsorával a sportcsarnokot megtöltő publikumot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában