Gát és tározó is épült

2024.05.02. 16:00

Megoldás a csapadékvíz elvezetésére Rédicsen

Befejeződött a határ menti községben a csapadékvíz-elvezetésének megoldására indított beruházás. A részletekről Soós Endréné polgármester számolt be. A település vezetője elmondta: mintegy 120 millió forintot nyertek el erre a célra két TOP-os kiíráson még 2019-ben, a kivitelezést hosszas előkészítés és számos ügyintézés előzte meg, a munkálatokat a közelmúltban végezték el.

Korosa Titanilla

A képviselő-testület tagjai a beruházás bejárásán a záportározónál, balról Rostási Ildikó, Németh Tünde, Bedő Lászlóné alpolgármester és Soós Endréné

Fotó: Korosa Titanilla

– Rédicsen már többször komoly gondot okozott  a településre Lendvadedes és Gosztola irányából lezúduló csapadékvíz, 2014-ben megéltük a villámárvizet, nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a problémát orvosolni kell – magyarázta a polgármester. – Néhány éve vis maior pályázatból kitisztíttattuk az árokrendszert, a mostani pályázatban pedig több munkálatot is el tudtunk végezni. A cél az volt, hogy csökkenjen a faluba érkező csapadék mennyisége és megelőzzük a nagyobb vízkárokat. 

A vízelvezetésre az a megoldás született, hogy a falu határában a Lendvadedes felé vezető út által kettévágott rész egyik oldalán árok- és gátrendszer épült, mely a Pék-patakba vezeti a vizet, a másik oldalon pedig egy zápor-, illetve árvízcsúcs csökkentő tározó létesült, mely ha megtelik, akkor engedi rá a település belső árokrendszerére a felgyűlt vizet.

Soós Endréné hozzátette, hogy a csapadékvíz-elvezetés megfelelő működéséhez az is kell, hogy a falu belterületén is gond nélkül keresztülhaladjon a víz, ezért végzik a települést átszelő árok kitisztítását. Továbbá felvették a kapcsolatot a vízügyi hatósággal is, hogy a kezelésükben lévő elvezetők tisztítását is végezzék el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában