Harmincéves a hévízi rendőrőrs

2024.05.02. 17:30

Tizenkét település majdnem 12 ezer polgárának biztonságáért dolgoznak

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a hévízi rendőrőrs. Ez alkalomból visszahívták az elmúlt három évtizedben itt szolgálatatot teljesítőket, s az is kiderült: a mai állományból ketten már a kezdetek óta a fürdővárosban tevékenykednek.

Péter B. Árpád

Hárman jubileumi emléklapot kaptak kitartó munkájukért, b-j Papp Gábor, Lágler Róbert, Györei Zsolt, dr. Vereckei Csaba, Kiglics Dezső, dr. Farsang Boglárka és dr. Varga Andrea, a vármegyei kormányhivatal főigazgatója

Fotó: Péter B. Árpád

Ez idő alatt mintegy nyolcvanan dolgoztak az őrsön, ők előbb a belvárosi épületben találkoztak, nosztalgiáztak, majd a program a városháza dísztermében folytatódott, ahol dr. Farsang Boglárka, Keszthely kapitánya felidézte: 1994-ben Hévíz lakóinak régi álma teljesült, amikor május 2-án, jelentős önkormányzati támogatással megkezdte munkáját az őrs – húsz hivatásos rendőrrel és két közalkalmazottal.

Dr. Farsang Boglárka: Kiemelkedően lényeges a város közbiztonsága, ami kulcsfontosságú a település és a térség gazdasági s társadalmi életében
Fotó: Péter B. Árpád

Hévíz mellett Alsó- és Felsőpáhokon, Nemesbükön, Zalaszántón, Vindornyafokon, Vindornyalakon, Karmacson és Zalaköveskúton szolgált az itteni állomány, később a településlista kiegészült Vindornyaszőlőssel, Vállussal és Várvölggyel. Dr. Farsang Boglárka leszögezte: a város mindenkori polgármestere és képviselő-testülete segítette és ma is támogatja munkájukat, a kezdetekben például autóval, azóta pedig számtalan technikai fejlesztéssel, így a kamerarendszer folyamatos bővítésével is.

Papp Gábor: Az elmúlt esztendők statisztikái egyértelműen igazolják az őrs hatékony és eredményes működését
Fotó: Péter B. Árpád

– Hévíz Magyarország egyik legszebb és a külföldiek által leggyakrabban látogatott üdülőhelye, ezért kiemelkedően lényeges a város közbiztonsága, ami kulcsfontosságú a település és a térség gazdasági s társadalmi életében – fogalmazott Keszthely kapitánya.

Papp Gábor, a fürdőváros első embere azt mondta, az önálló rendőrőrs biztonságot ad az itt élőknek s az ide látogatóknak, ami „egy turisztikai tekintetben kiemelkedő településnek mindennél fontosabb”. Kiemelte: a mindenkori képviselő-testületek számára soha nem volt kérdés, hogy a lehető legtöbb segítséget adják a működéshez, vagy akár a pluszfeladatok ellátásához.

Három évtized emlékei. A mai állomány tagjai és a korábban itt dolgozók az ünnepség előtt a rendőrőrsön találkoztak
Fotó: Péter B. Árpád

Az elmúlt évek nehézségei miatt bevezetett átmeneti takarékossági intézkedésekből „az állampolgárok mit sem vettek észre, s mindez a hévízi rendőrök és a keszthelyi kapitányság rugalmas hozzáállásának, lelkiismeretes munkájának köszönhető. Az elmúlt esztendők statisztikái pedig egyértelműen igazolják az őrs hatékony és eredményes működését”, hangsúlyozta Papp Gábor, aki a köszönet mellett azzal fejezte be beszédét: bízik abban, hogy a mindenkori városvezetőség számára soha nem lesz kérdés a rendőrség támogatása és munkájának segítése.

Az ünnepi alkalom végén dr. Vereckei Csaba vármegyei főkapitány, dr. Farsang Boglárka és Papp Gábor jubileumi emléklapot adott át az őrs megalakulása óta Hévízen szolgáló Kiglics Dezsőnek és Györei Zsoltnak, illetve Lágler Róbert parancsnoknak. A születésnapot az Illyés fuvolatrió műsora zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában