Önkénteseket vár a keszthelyi intézmény változatos feladatokra

2024.05.10. 10:30

Toborzónap a Balatoni Múzeumban

Toborzónapot tartottak a keszthelyi Balatoni Múzeumban, amelyen Németh Péter igazgató és Horváth Béláné önkéntes beszélgetett a jelentkezőkkel, akik így nemcsak a csatlakozás lehetőségeiről, hanem a múzeumi civil munka tapasztalatairól is tájékoztatást kaptak.

Péter B. Árpád

Németh Péter: Az önkénteseket a képességeiknek és tapasztalatuknak megfelelő, személyre szabott feladatokba vonjuk be

Fotó: PBÁ

Németh Péter kiemelte, a Balatoni Múzeum korosztálytól függetlenül mindenkit szívesen fogad, aki részt venne egy kulturális intézmény mindennapjaiban, új hobbit, vagy közösséget keres.

– Számunkra fontos, hogy a múzeumi önkéntesek megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő feladatot, ezzel hozzájárulva szolgáltatásaink színvonalának emeléséhez. Az önkéntes munkavégzés kapcsán a múzeumba érkezőket képességeiknek és tapasztalatuknak megfelelő, személyre szabott feladatokba vonjuk be, s figyelembe vesszük azt is, hogy mikor és mennyi időt tudnak erre a tevékenységre fordítani – összegzett az igazgató.

Az is elhangzott, a csatlakozás lehetősége folyamatosan nyitva áll, további információkat pedig a Balatoni Múzeum honlapján találnak az érdeklődők.

A tájékoztatóból például az is kiderül, az iskolai közösségi szolgálat is teljesíthető a Balatoni Múzeum önkénteseként. Azokat a diákokat várják, akik érdeklődnek e munka: a kiállítások, a programok, illetve a gyűjteményekhez kapcsolódó tudományterületek – így a régészet, a történelem, a néprajz, a földrajz, a környezetvédelem és a képzőművészetek – iránt, illetve szívesen részt vennének interaktív közönségkapcsolati feladatokban.

A jelentkezők kipróbálhatják magukat például teremőrként, tárlatvezetőként, animátorként, bekapcsolódhatnak az intézmény marketingtevékenységébe, s részt vehetnek akár régészeti előkészítő feladatokban is.

Az 50 óra leteltével a fiatalok – ha van kedvük – önkéntesként tovább tevékenykedhetnek a Balatoni Múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában