Ez már a harmadik ütem

2024.05.09. 15:00

Újabb 1500 tonna gumihulladékot szállíttat el a kormányhivatal a volt laktanya területéről

Újabb 1500 tonna gumihulladékot szállíttat el a Zala Vármegyei Kormányhivatal a Lenti-Zajdán található volt laktanya területéről, tájékoztatta portálunkat ZVKH.

Zaol.hu

Az egykori laktanya területén elhelyezett gumihulladék hatósági felszámolása tavaly augusztusban kezdődött

Fotó: ZH-Archívum

Mint írták, a Lenti-Zajda egykori laktanya területén elhelyezett gumihulladék hatósági felszámolása 2023. augusztus 10-én kezdődött. Az első ütemben, 2023. augusztus 23-ig bezárólag, 464,5 tonna (2416 m3) illegális gumihulladékot szállíttatott el a kormányhivatal, valamint a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőfeljelentést tett, továbbá 26,1 millió forint összegben hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki.

A második ütemben, 2023. november végétől 2023. december közepéig újabb 206,18 tonna gumiabroncs-hulladék elszállításáról gondoskodott a hivatal.

A helyszínen lévő további hulladékmennyiség felszámolásához szükséges közbeszerzési eljárást a Zala Vármegyei Kormányhivatal lefolytatta. A vállalkozási szerződés megkötését követően a szállítás május 8-án, szerdán megkezdődött, és – a teljesítési ütemterv szerint – az elkövetkező időszakban folyamatosan zajlik majd. A közbeszerzési keret ezúttal 1500 tonna hulladék kezelés céljából történő elszállítására vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában