Sport

2024.04.29. 15:30

Ismét több hazai és külföldi viadalon öregbítették a város és az egyesület hírnevét a Green Zone-ZKSE kerékpárosai

Az olaszországi Nalles adott otthont a Marlene Südtirol Sunshine Race 2024 elnevezésű hegyikerékpáros viadalnak.

Varga Andor

Gubancsik Péter

Fotó: ZKSE

Az egerszegiek válogatottja, Bruchner Regina ezen a versenyen tért vissza a pályára azok után, hogy a sorozat svájci szezonnyitójáról hazafelé tartva - amint arról mi is beszámoltunk - Milánóban a válogatott csapatbuszát kifosztó rablók elvitték mindenét. Rajthoz állását rengeteg áthidaló segítség tette lehetővé, az egyesületnél pedig bíznak benne, hogy a támogatóknak hála rövidesen a végleges megoldásokat is sikerül megtalálni. Regina teljesítményén mindenesetre a megpróbáltatások nem kifejezetten látszottak: a junior női mezőnyben 60 induló közül a 14. helyen zárt és ezzel újabb 14 vk-pontot gyűjtött.

Bruchner Máté
Fotó: ZKSE

Közben Miskolcon, a Csanyik-völgyben rendezték meg a Borsod MTB sorozat első viadalát, melyen az itt állandó résztvevő ZKSE-s Gubancsik Péter mellett Bruchner Máté is indult Egerszegről. Utóbbi az U15-ös kategória elsőéves tagjaként nagyszerűen tekert és a dobogóról csupán fél perccel lemaradva a 23 induló közül a 4. helyen érkezett célba. Gubancsik Péter a Master2 kategóriában a 12. helyen zárt.

A ZKSE három tagja közben a gravel (az országúti és a terepkerékpározás vegyítve) világába rándult ki Ausztriában. A Wörthersee Gravel Race-en rendkívül erős mezőny gyűlt össze, köszönhetően annak, hogy a viadal kvalifikációs lehetőséget nyújtott a világbajnokságra. A zalai versenyzőket balszerencse kísértette: a 147 kilométeres távon Dervalics Gábor több defektet is kapott, melyek miatt végül kicsúszott a szintidőből, míg Chovanyecz Emesét láncleesés hátráltatta, ám ő így is célba tudott érni negyedikként. Léránt Balázs a 98 km-en indult és a kitűzött időt sikerült elérnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában