Fontos a közönség elismerése

2024.04.19. 14:14

A zeneiskola együttesei léptek fel a Medgyaszay Házban

A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány szervezésében csütörtökön a Medgyaszay Házban Tavaszi koncert címmel a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI együttesei léptek a közönség elé.

Benedek Bálint

A Medgyaszay Ház színpadán a Cantilena kórus Vámosné Fordán Yvette vezetésével

Fotó: Szakony Attila

A nézők megtöltötték a termet, ami jó hír a szervezőknek, hiszen a koncertből befolyt bevételt az iskola együtteseinek fejlesztésére és előrelépésére szánják. A publikumot Baráth Adrien, a zeneiskola igazgatója köszöntötte. Elmondta: a hangverseny ötlete még a tavaly novemberi alapítványi koncert után fogalmazódott meg a tanárok fejében.

– Láttuk, hogy milyen fontos a bemutatkozás, a szereplés egy nagy közönség előtt a zenekarok közösségének, de diáknak és tanárnak egyaránt – folytatta. – A négy fal között végzett, sokszor kemény munka jutalma nem csak az osztályzat. Jóval lényegesebb a közönség tapsa, elismerése, az együtt zenélés öröme, a siker közös megélése.

 

A hangversenyen fellépett a Cantilena Kórus, a Csicsergők kórusa, a vonószenekar, a klasszikus balettosok, a fúvószenekar, a népzenei együttesek, az ORFF ABC, a Kis ORFF és a Nagy ORFF Ütőegyüttes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában