A bajnoki elődöntő első mérkőzése sima vasi sikert hozott

2024.04.27. 20:44

A fáradt ZTE KK most nem tudta megnehezíteni a Falco KC dolgát

Szombaton este megkezdődött a bajnoki elődöntő a Falco KC Szombathely és a Zalakerámia ZTE KK között az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokságban. Az első találkozón Szombathelyen a címvédő Falco KC nagyon simán és magabiztosan nyert az erre a találkozóra érezhetően fáradtan érkező Zalakerámia ZTE KK ellen. Folytatás kedden, Zalaegerszegen.

Kerkai Attila

Németh Ákos, a ZTE KK játékosa készül újabb kosarat szerezni csapatának a szombat esti találkozón

Fotó: Szekeres Péter

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 101-63 (31-13, 26-15, 18-20, 25-15)

Szombathely, Schaeffler Aréna Savaria, 3000 néző. Jv.: Praksch, Goda, Ádám J.

Falco KC: Tanoh Dez 8/3, Pot 18/12, Benke 19/6, Tiby 7/3, Krivacevic 2. Csere: Keller Á. 6, Pongó 14/6, Perl 19, Jordano, Kovács B. 5/3, Barac 2. Vezetőedző: Milos Konakov.

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 10/9, Szalay 4, Paige 8/3, Ikpe 7/6, Tóth Á. Csere: Csátaljay, Ostojic 8, Ona Embo 2, Németh Á. 18/6, Keller I. 2, Gyimes, Csuti 3/3. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Igazi "triplaháborút" hoztak az első percek, hiszen szinte csak ebből találtak be a csapatok. Az első kettőig nem hibáztak a csapatok, aztán a Falco folytatta, és zsinórban négyig meg sem állt. A ZTE KK szerdán még egy kemény meccset játszott a DEAC-cal a továbbjutásért, és érződött az egerszegieken, hogy annyire nem frissek, mint a vasiak. Főleg védekezésben érződött ez, hiszen rendre lemaradtak a vendégek a Falco játékosairól. Amikor 20-7 lett az eredmény, Matthias Zollnernek már időt kellett kérnie, ami abszolút indokolt volt. A vasiak rohanása nem ért véget, képtelenek voltak a zalaiak megállítani őket. Már a 8. percben húsz ponttal vezetett a házigazda (28-7), az egerszegiek képtelenek voltak a gyűrűbe találni, csaknem hét percig tartott a gólcsendjük, és 30- volt az eredményjelzőn, amikor Ona Embo büntetőkből újra betalált. Ez így sima hazai sikert jelzett előre, és a második negyedben sem lett sokkal hatékonyabb a ZTE KK játéka, mindenesetre az a fajta pontgyártás megállt hazai oldalon is, mint ami korábban tapasztalható volt (15.: 38-19). A ZTE KK egy kifacsart csapat képét mutatta most, aminek érthető okai voltak, és amit a Falco KC most kíméletlenül kihasznált (57-28.).

Az eredményből kiindulva és az addig mutatott formák alapján már nem sok esély mutatkozott a zalai együttesnek, hogy nyílttá tegye ezt a mérkőzést. Sőt... A második félidő elején tovább nőtt a hazai előny (66-30), a ZTE KK teljesen szétesett, némi túlzással a Falco akkor szerzett kosarat, amikor akart és akkor védekezte ki a zalai támadásokat, amikor csak szerette volna. Hicks aztán három triplát is bedobott, ezzel kozmetikázott az eredményen a ZTE KK (69-41), de még ez is tetemes hátrány volt a zalaiak szempontjából. Az utolsó negyedet már csak le kellett játszani, hiszen a mérkőzés már jóval korábban eldőlt, és a rájátszásban a végeredmény nem számít, csak a győzelem. A Falco KC 1-0-ra vezet a párharcban.

Folytatás kedden Zalaegerszeg, amikor a ZTE KK várhatóan már frissebb lesz, hiszen az biztos, hogy a szombaton mutatott játékánál sokkal több van benne.

Milos Konakov: - Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon fontos a playoff elején, hogy a gondolatok a helyükön legyenek. Az első pillanattól koncentráltunk, jól reagáltunk a ZTE agresszív védekezésére. A végeredmény nem számít, csak az, hogy 1-0-ra vezetünk.  Köszönöm a szurkolóinknak ezt a hangulatot, nagyon jó így játszani, és holnaptól a keddi meccsre készülünk.

Matthias Zollner: - Először is köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek bennünket ma is! Sokat jelentett nekünk és mindenkinek, hogy egy ilyen vereség után is biztattak bennünket. Ez fontos, hogy jóban-rosszban együtt vagyunk, és mutatja a csapat erejét. Ma a Falco KC minden tekintetben jobb volt, és ez a meccs volt az első ebben a szezonban, amikor ilyen fizikális kosárlabdát mutatnak be ellenünk. Ezt én szeretem, hiszen ha ilyenekből lenne még több idehaza, akkor sokkal jobb lenne a színvonal is. Igazán az lesz a fontos, hogy készüljünk fel a következő találkozóra, hogy védekezésben és támadásban is ilyen ellenfél vár ránk újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában